Založ si blog

Čím to je, že stráca kytičky? Spev to nebude.

V zlatom veku vysielania federálnej ČST bola populárna vedomostná súťaž s názvom „Desať stupňov ku zlatej“ v ktorej súťažiacemu ktorý v odpovedi chyboval odobrali kytičku kvetov.
Bude to pomaly 4 roky čo pán Prezident Kiska nastúpil do úradu. Od prvého dňa sa prihováral občanom ako najlepšie vedel. Ako si predstavuje svoju službu všetkým občanom naznačil už výberom zboru poradcov. Postupne sa z neho vyprofiloval ústavný činiteľ s vymedzeným postojom k vláde a parlamentu, postojom opozičným. Je nešťastím pre spoločnosť ak najvyšší ústavný činiteľ poklonkuje opozícii, používa opozičné techniky aj opozičný jazyk.
V septembri minulého roku unikli do masových médií dokumenty o plnení daňových povinností firmy KTAG, ktorá si v apríli 2014 uplatnila odpočet DPH. Občania si vypočuli od pána Prezidenta šokujúce súdy „Slovensko je mafiánsky štát“, lebo sa porušilo daňové tajomstvo na účely diskreditácie prezidenta“. Šokujúce boli nielen použité slová, ale najmä naivita, s akou zakryl pred verejnosťou fakty, že išlo aj o financovanie prezidentskej kampane. Zarazila aj bezočivosť zúčastnených, kedy výdavky použité v kampani zaúčtovali do nákladov firmy KTAG a ešte žiadali od štátu vrátiť 20%, ako nadmerný odpočet DPH. Čo už je to za obranný argument, že chyba v účtovaní bola odstránená a nedoplatok na dani spolu s pokutou obratom zaplatený? Smutné je, že konateľ firmy KTAG musel prejaviť účinnú ľútosť, aby trestnosť skutku zanikla. Prezident tušil, že vec nebude dlho ležať ľadom, preto sa opakovane vypytoval ako prebieha vyšetrovanie a či nehrozí jeho diskreditácia. Toľko sa veci rozmazávali v médiách, až Generálna prokuratúra prikázala, aby kauzy daňového eskamotérstva aj čudného prevodu vlastníctva lukratívneho pozemku vo Veľkom Slavkove, preskúmala NAKA.
Ministrovi Kaliňákovi opakovane prezident odporúča odstúpiť, naposledy v rozhovore pre maďarský týždenník. Nielen hovorca kancelárie prezidenta Krpelan, ale už aj pán Prezident samotný tvrdí nezakryto, že Kaliňák zneužíva svoje postavenie, využíva NAKA na politický zápas a tak ďalej. Nuž aj pán prezident by mal takéto obvinenia doložiť niečím konkrétnym, nestavať na domnienkach, dedukciách a hlavne sa zbaviť „matovičovštiny“ pri kritike orgánov činných v trestnom konaní. Ak sa pán Prezident stavia na čelo opozičnej kohorty, ktorá si dala za cieľ odstreľovať členov vlády SR len tak z plezíru, musí mať na to vážny dôvod. Inak povedané, je osobne zainteresovaný zahojiť svoje urazené ego práve na účet Kaliňáka. Bol to predsa Minister vnútra, ktorý prezidenta „podrazil“ tým, že ho nepodržal v kauze lietania vládnym špeciálom na linke Bratislave – Poprad – Košice, pomenoval to správnym slovom „papalášizmus“ a vystavil mu účet vo výške takmer milióna € za súkromné lety.
Len čo pán Prezident presedlal z lietadla na automobil, jedno vládne vozidlo sa pokazilo. Prezident sa predsa nebude voziť na 7 ročnom BMW, vyhliadli mu teda reprezentačný Mercedes s drahou výbavou. Nákup takého vysoko nadštandardného vozidla Kaliňák podmienil písomnou požiadavkou p. Prezidenta. Nenaletel, taký list by Kaliňák určite posunul do médií, aby prezidenta diskreditoval!
V minulom roku vykonal p. Prezident dve návštevy vzdialených krajín, na palube vládneho špeciálu sprevádzaný „svojimi ľuďmi“. Počas návratu z Mali vraj cestujúci boli hladní, hoci si MENU prezidentská kancelária vopred odsúhlasila. „Kaliňák“ im nedodal fotografie jedál v mierke 1:1 a uviedol ich tak do omylu o veľkosti porcií. Počas návratu z Mexika prišlo jednému účastníkovi tak zle z jedla, že obsah žalúdka sa ocitol na sedadlách a na podlahe A 320. Kaliňák na TB spresnil, že nevoľnosťou netrpel jeden, ale viac cestujúcich, správali sa ako prasce a posádka zvažovala mimoriadne pristátie v Mníchove, aby ich odovzdala do starostlivosti polície.
Tri roky pán Prezident odmietal vymenovať ústavných sudcov zo siedmych parlamentom zvolených kandidátov. Keď už to musel urobiť, tak ako naschvál vymenoval aj dvoch takých, ktorí zapadajú do jeho „špecifických“ kritérií. V Novoročnom príhovore povedal kruté slová: „Akoby chýbala úprimná snaha veci riešiť a chýbajú aj výsledky“, rok 2017 videl ako rok nesplnených nádejí a tak podobne. O výbere vyznamenaných k 25 výročiu vzniku SR škoda vôbec hovoriť. Vytrvalo seje opozičný vietor a čuduje sa, ak vyvolá búrku.
„Čím to je, že ten čo nevie spievať, spieva“ – to je úryvok z piesne skupiny NO NAME, pokus o parafrázu: „Čím to je, že p. Prezident“ stráca kytičky a s nimi aj popularitu“?

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA!

21.03.2019

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA! Výsledok prvého kola prezidentských volieb je námet pre sociológov. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzne, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že skúsená pani advokátka (bez riadnej praxe) si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej [...]

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA!

21.03.2019

Výsledok prvého kola prezidentských volieb je námet pre sociológov. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzne, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že skúsená pani advokátka (bez riadnej praxe) si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej aréne najväčší krik, teda [...]

ZMENA JE ŽIVOT, NECH ŽIJE ZMENA!

20.03.2019

Výsledok prvého kola prezidentských volieb bol aj nebol očakávaný. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzneho druhu, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že víťazná pani advokátka bez riadnej praxe si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej aréne najväčší krik, teda [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 57289x
Priemerná čítanosť článkov: 2292x

Autor blogu

Kategórie