Založ si blog

Utekajme! Už idú (ministri za OĽANO)!

Je vymaľované, tieňová vláda zostavená z odborníkov za OĽANO je na svete. Majú sledovať počínanie skutočnej vlády a okrem im adekvátnej kritike navrhovať riešenia, ktoré naozaj pomôžu. Zmyslom tohto unikátu má byť dôkaz, že opozičná alternatíva ku skorumpovanej bande existuje. Zaskočený Sulík čoby líder opozície to strávil s tým, že SAS by to môže urobiť do 24 hodín, ale je to predčasné. Samozvaný líder OĽANO sám seba do „vlády nezaradil“ no vláda bez predsedu nie je vláda. Či to bola skromnosť alebo niečo celkom iné, to sa ukáže čoskoro.

Keď v roku 1998 vznikala prvá vláda M. Dzurindu s narýchlo vytvoreným volebným subjektom SDK, V. Mečiar sa v televíznej diskusii opýtal „Kto ste pán Dzurinda“???

Odpovedzme si na analogickú otázku, čo je OĽANO a kto je jeho samozvaný líder I. Matovič. Hnutie OĽANO vzniklo krátko po voľbách v roku 2010. I Matovič bol zvolený poslancom NR za SAS, ale čoskoro ukázal farbu – do obehu dal informáciu, že za bojkotovanie hlasovania za dôveru vznikajúcej vlády I. Radičovej mu niekto ponúkol 20 miliónov €. Napokon to zahral do autu priznaním, že to bol kamarát a urobil to zo žartu. Neskôr na zasadaní poslaneckého klubu SAS navrhol Sulík vylúčenie nezvládnuteľného Matoviča zo SAS a bolo to odklepnuté. Obaja potom tvrdili, že bola taká dohoda, že I. Matovič a jeho traja spoločníci vydržia v SAS 1/4 roka, potom si môžu založiť vlastný politický subjekt. Tak sa aj stalo, OĽANO sa stalo nevyčerpateľným zdrojom zábavy v parlamente. Pamätný novembrový večer 2011 poslanci okolo I. Matoviča nehlasovali za uznesenie o vyslovení dôvery vláde!

Pred predčasnými voľbami v marci 2012 zostavoval I. Matovič kandidátnu listinu tak, že kandidáti mali absolvovať výsluch na detektore lži. Odmietli to politickí vyslúžilci, ktorí chceli OĽANO posilniť ako nezávislé osobnosti (Mikloško, Zajac, Palko) aj iní (Korda), čím nádeje OĽANO na dobrý výsledok vo voľbách neboli napodiv zmarené, skôr naopak. Parlamentnej politike podľa vzoru Matovič sa vzopreli skutočné osobnosti a stali sa nezávislými poslancami (Huba, Ritomská). Popisovať výkon mandátu poslanca I. Matoviča nie je potrebné. Vďaka častým extempore, silným vyhláseniam pre médiá aj v parlamente sa stal miláčikom bulváru, ktorý mu ochotne robil a stále robí PR.

Charakterizovať politické hnutie OĽANO je problém, lebo nezapadá do žiadnej formalizovanej schémy. Politická strana to nie je ani náhodou. Politické hnutie povedzme, ale svojho druhu. Nikde niet zmienky o orgánoch tohto hnutia o nejakých stanovách, voľbách funkcionárov. Všetko sa deje tak obyčajne: čo povie I. Matovič – to platí. Hnutie nemá reálne sídlo, vlastne malo sídlo na Študentskej ulici č. 2 v Trnave (táto adresa je stále na webovej stránke hnutia). V skutočnosti tam bolo sídlo vydavateľstva „TRNAVSKO“ ktoré vydávali, ako je všeobecne známe Matovičove firmy Región PRESS, jedna ako s.r.o. druhá ako živnosť Igor Matovič Región PRESS. Keby Ste tam náhodou zablúdili, žiadne sídlo parlamentného hnutia OĽANO tam nenájdete, ba ani I. Matoviča, lebo ten firmu predal českým podnikateľom. Či predal jednu firmu, či obidve spolu s OĽANO, to vie len on sám. Pýtať by sa ho na to mali jeho voliči a tiež naši investigatívni novinári.

Ako kriví tento spolok bez ladu a skladu parlamentnú demokraciu ukazuje to, že okrem jedinej kamennej poslaneckej kancelárie (Fecko) všetci ostatní poslanci majú kancelárie virtuálne, fungujú na internete, v NR SR má každý vytvorený PO BOX a je im dobre. Odkiaľ nabrali odvahu vyhlásiť sa za tieňových ministrov nevedno. Najskôr uverili v svoju jedinečnosť a chcú svoje poslanie zachrániť Slovensko napĺňať nielen slovami, ale aj skutkami. Keďže sú tie slová spravidla prázdne táraniny a ešte často na hrane zákona, aké by boli ich skutky? Ľudia, ktorí už pourážali všetkých čo sa v politike hýbu, aj tých, ktorí s politikou nič nemajú sa jednoducho nepaprú, idú na vec priamo. Priamo na voliča, ale prerátali sa, lebo len teraz sa ukáže – na čo majú a na čo nikdy nedorastú.

Tieňový predseda tieňovej vlády a jeho firmy sú s OĽANO prepojené pupočnou šnúrou, majú spoločné finančné transakcie a v konečnom dôsledku spoločné peniaze. Na webovom sídle hnutia bol ešte včera aj transparentný účet OĽANO, podobné účty si mali zriadiť aj kandidáti na županov v nedávnych voľbách a aj to urobili. Čo sa dá nájsť na transparentnom účte OĽANO? Viacero prevodov smiešnych súm v jednotkách €, ale aj významnejšie objemy. Napríklad 25 júla bolo poukázané z transparentného účtu 3.000 € Mgr. Art. Petrovi K za marketingové služby. 31 júla prevedené z účtu OĽANO 50.000 €. 14 augusta 3000 € prevod Mgr. Art. Petrovi K s poznámkou „Mylná platba“. 31 októbra prevod na účet OĽANO 20.000 € účel „Voľby VÚC“. 2 novembra poukázané na účet Región PRESS 5.296 € za „Inzerciu“ a v ten istý deň na účet Región PRESS 6.054 € za „Inzercia“. 3 novembra poukázané na účet OĽANO 27.700 € – zostatok na transparentnom účte 86,47 €. Že je to zmätočné a nič to nedokazuje? Ba áno, práve ten zmätok je príznačný a netransparentnosť sprevádza toto hnutie po celý čas. Tieňová vláda OĽANO nepredstavuje nádej na lepšie spravované Slovensko, ale hrozbu. OĽANO je výsmechom parlamentnej demokracie a taký subjekt je nestabilný, nemôže nič garantovať.

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA!

21.03.2019

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA! Výsledok prvého kola prezidentských volieb je námet pre sociológov. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzne, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že skúsená pani advokátka (bez riadnej praxe) si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej [...]

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA!

21.03.2019

Výsledok prvého kola prezidentských volieb je námet pre sociológov. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzne, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že skúsená pani advokátka (bez riadnej praxe) si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej aréne najväčší krik, teda [...]

ZMENA JE ŽIVOT, NECH ŽIJE ZMENA!

20.03.2019

Výsledok prvého kola prezidentských volieb bol aj nebol očakávaný. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzneho druhu, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že víťazná pani advokátka bez riadnej praxe si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej aréne najväčší krik, teda [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 57248x
Priemerná čítanosť článkov: 2290x

Autor blogu

Kategórie