Založ si blog

Dosiahnuť rozpad vládnej koalície za každú cenu

Čím bude horšie, tým lepšie pre opozíciu. Taká je vcelku priehľadná taktika opozície. Takmer všetky svoje schopnosti a veruže aj peniaze venuje opozícia na spochybňovanie úspechov vlády a hlavne na bezbrehú kritiku všetkého čo vláda robí alebo mala by robiť a nerobí. Občanovi je už celé týždne podsúvané, akože v jeho záujme bude opozícia odvolávať v NR SR Ministra Richtera. Dôvodí sa v návrhu tým, že nechcel zrušiť akreditáciu Resocializačnému zariadeniu Čistý deň v Galante už pred 11 mesiacmi. Vtedy ho koaliční poslanci podržali a prvé odvolanie Richtera skončilo tak, ako celý rad podobných cirkusových predstavení predtým.
Poslanci za SNS majú podľa neoverených správ a opakovaných vajataní funkcionárov SNS, či pôvodných dedukcií a odhadov, hlasovať s opozíciou – teda za odvolanie Ministra. Jeden deň sa to v médiách prezentuje ako hotová vec, aby to bolo na druhý deň spochybňované. Anton Hrnko sa vyjadril, že majú v rukách karty a budú s nimi hrať, veď prečo nie? Je to na zaplakanie, keď podpredseda koaličnej strany kŕmi novinárov takýmito bludmi. Živí to nádej, že v SNS doteraz nestrávili odchod (nie odvolanie) Ministra Plavčana a robia prieky len preto, aby sa pomstili, usudzujú novinári a s nadšením referujú o tom, čo je iba zbožné prianie opozície a jej hlásnych trúb v masových médiách. Richter zajtra padne a Fico podá demisiu, Prezident Kiska vymenuje úradnícku vládu odborníkov a na Slovensku bude zrazu všetko v najlepšom poriadku. Naozaj tomu niekto verí?
Poslanci za SNS najskôr urobia obštrukciu (opustia rokovaciu sálu) a je možné, že ich budú nasledovať aj poslanci za ďalšie koaličné strany, aby z toho nebola senzácia. SNS má členskú základňu a organizačnú štruktúru so svojimi orgánmi, ktoré by odstrelenie vlády podľa vzoru „Sulík“ svojim poslancom neodpustili. Rozkladný proces by čakal nielen vládu, parlament, ale aj a to najmä samotného iniciátora – SNS. Páni z vedenia SNS by boli tiež vystavení odvolávaniu vlastnými spolu straníkmi a o výsledku nie je treba pochybovať. Pud sebazáchovy má každý od prírody a je to najsilnejší pud vôbec. Keď už sa nedá spoliehať u SNS na politickú prezieravosť a zodpovednosť za následky svojho konania, tak hádam na ten pud áno.
Obvinenie bývalého zamestnanca RZ Čistý deň PZ zo sexuálneho zneužitia neplnoletej dievčiny dalo oprávnenie Ministrovi Richterovi, odsúhlasiť návrh akreditačnej komisie na zrušenie akreditácie. Pred 11 mesiacmi takýto argument či dôkaz chýbal. Minister nemohol urobiť také závažné rozhodnutie na základe novinových správ a vyjadrení opozičných politikov bažiacich po koaličnej krvi. V priebehu tých 11 mesiacov sa toho zomlelo viac ako dosť. Na tomto mieste to nemá význam všetko opakovať, ani komentovať. Boris Kolár, ktorý sa chtiac-nechtiac priznal, že to bol on, kto si so sotva 15 ročnou slečnou z RZ Čistý deň vymieňal vulgárne SMS a už, už smeroval k cieľu, ktorým bolo „vyšukanie sa“, dnes stojí na TB a vystupuje ako morálna autorita. Ešte absurdnejšie je to, že jeho advokát exposlanec Daniel Lipšic, vyhnaný z KDH za jeho SMS aféru s dvomi milenkami, pôsobil na dve dievčiny z RZ, zaviedol ich na GP a nahováral ich na krivú výpoveď. Nevadilo mu ani to, že dievčiny boli zjavne nafetované a zo sústredenia organizovaného RZ odišli bez ohlásenia. Oproti týmto dvom exotom je Minister Richter úplný anjel strážny.
Čo sa dosiahne zrušením akreditácie RZ Čistý deň? Nuž to, že bude o jedno zariadenie tohto typu menej. Smutné je, že RZ, jeho personál aj niektoré umiestnené dievčatá boli znežité na nekorektný, až zákerný politický zápas. Nezaškodí pripomenúť, že RZ nie je polepšovňa, ani žalár, ba ani kláštor. Klienti sú tu umiestnení na žiadosť ich rodičov alebo po rozhodnutí súdu. Dôvodom na resocializáciu je spravidla drogová závislosť. Medzi mladými zdravými ľuďmi nie je existencia túžby mať aj sexuálne zážitky vôbec zriedkavá. Keď sa stalo niečo nezákonné, je potrebné páchateľa po zásluhe potrestať, no dôležité je tiež vedieť, kedy sa to stalo. Drogovo závislé mladé dievčatá či chlapci si privolávajú slasť požívaním drog a to so všetkými následkami na ich osobnosť a celkové zdravie. To však neznamená, že netúžia milovať a byť milovaní. Posledným paradoxom je, že jedna z hlavných hrdiniek opozičných moralistov, už funguje ako tanečnica v zábavnom podniku pre pánov. Jej resocializácia sa nevydarila, len čo má s tým spoločné Minister Richter? Nebude tých zblúdených dievčat a chlapcov viac ako mohlo byť? Nevadí, hrrrrr na neho!

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA!

21.03.2019

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA! Výsledok prvého kola prezidentských volieb je námet pre sociológov. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzne, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že skúsená pani advokátka (bez riadnej praxe) si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej [...]

VOLÍME ZMENU, NECH ŽIJE ZMENA!

21.03.2019

Výsledok prvého kola prezidentských volieb je námet pre sociológov. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzne, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že skúsená pani advokátka (bez riadnej praxe) si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej aréne najväčší krik, teda [...]

ZMENA JE ŽIVOT, NECH ŽIJE ZMENA!

20.03.2019

Výsledok prvého kola prezidentských volieb bol aj nebol očakávaný. Odôvodnenia významného rozdielu medzi prvým a druhým kandidátom sú rôzneho druhu, niektoré relevantné, iné zjednodušene povedané, mimo misu. Medzi tie relevantné patria, že víťazná pani advokátka bez riadnej praxe si užívala masívnu podporu tých, ktorí robia v politickej aréne najväčší krik, teda [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 57274x
Priemerná čítanosť článkov: 2291x

Autor blogu

Kategórie